Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Μονη Κουδουμα - Κόφινας - ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΚΟΥΔΟΥΜΑ (1-9-2017) 00072 - YouTube - Ο κουδουμάς είναι ένας γλυκός τόπος όταν ο καιρός είναι καλός, αλλά μπορεί να γίνει άγριος και αφιλόξενος όταν λυσσομανά ο βοριάς που παίρνει δύναμη κατεβαίνοντας από τους γκρεμούς του κόφινα και κάνει τη θάλασσα να γεμίζει λευκά «προβατάκια», όπως λέμε στην κρήτη.

Μονη Κουδουμα - Κόφινας - ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΚΟΥΔΟΥΜΑ (1-9-2017) 00072 - YouTube - Ο κουδουμάς είναι ένας γλυκός τόπος όταν ο καιρός είναι καλός, αλλά μπορεί να γίνει άγριος και αφιλόξενος όταν λυσσομανά ο βοριάς που παίρνει δύναμη κατεβαίνοντας από τους γκρεμούς του κόφινα και κάνει τη θάλασσα να γεμίζει λευκά «προβατάκια», όπως λέμε στην κρήτη.. Οι άγιοι πατέρες παρθένιος και ευμένιος σε παλαιά φωτογραφία. Δώστε την ευκαιρία στην ησυχία από τους θορύβους της πόλης να καθαρίσει το νου σας από άγχος, σκοτούρες και περιττές έγνοιες. Μετά από 10 χιλιόμετρα περίπου αφήστε το δρόμο αυτό και πάρτε την έξοδο προς αρχάνες. Δεν υπάρχει πινακίδα προς στέρνες, αλλά να θυμάστε ότι πρέπει να στρίψετε δεξιά από το ηρώο που θα συναντήσετε μέσα στο χάρακα. Από τις στέρνες ξεκινά ο χωματόδρομος προς τη μονή κουδουμά.

Δύσκολα θα εξασφαλίσετε το φαγητό σας με το ψάρεμα, αλλά ίσως να φανείτε τυχεροί και να εξασφαλίσετε μια καλή ψαριά για το τηγάνι. Η ιερά μονή παναγίας κουδουμά βρίσκεται στα νότια του νομού ηρακλείου και είναι ένα από τα πιο ιστορικά μοναστήρια της κρήτης. Να απολαύσετε τη μαγεία του νυχτερινού ουρανού στη νότια κρήτη και να προσπαθήσετε να εντοπίσετε τους αστερισμούς ή να μετράτε τα αστέρια που πέφτουν συνεχώς με μοναδική λάμψη. Να χαλαρώσετε και να ανακαλύψετε τη χαρά της ζωής κοντά στη φύση, μακριά από καταναλωτικά αγαθά και τεχνητές ανάγκες. Στο συγκρότημα υπάρχει ακόμη το αρχονταρίκι, η τραπεζαρία, βιβλιοθήκη, μικρό.

ΠΑΤΕΡΑΣ ΣΩΦΡΟΝΙΟΣ ΣΜΑΡΑΓΔΑΚΗΣ: ΟΙ ΟΣΙΟΙ ΕΥΜΕΝΙΟΣ ΚΑΙ ...
ΠΑΤΕΡΑΣ ΣΩΦΡΟΝΙΟΣ ΣΜΑΡΑΓΔΑΚΗΣ: ΟΙ ΟΣΙΟΙ ΕΥΜΕΝΙΟΣ ΚΑΙ ... from 4.bp.blogspot.com
Στην αρχή ανηφορίζει στην πλαγιά του βουνού κόφιναμέσα από ένα τραχύ τοπίο με βράχια και σκόνη, χαρακτηριστική εικόνα της ερημοποίησης που απειλεί την κρήτη ολοένα και περισσότερο. See full list on explorecrete.com Οι άγιοι πατέρες παρθένιος και ευμένιος σε παλαιά φωτογραφία. Στο συγκρότημα υπάρχει ακόμη το αρχονταρίκι, η τραπεζαρία, βιβλιοθήκη, μικρό. Η ιερά μονή κουδουμά στις νότιες ακτές της κρήτης. Το σημείο το οποίο βρίσκεται, στο νότιο τμήμα της κορυφής κόφινας (1.231 μ.) είναι κοντά σε όρμο, δυτικά από το ακρωτήριο μάρτελο. Μονή κουδουμά επανιδρύθηκε στο τέλος του 19ου αιώνος από του αυταδέλφους παρθένιο και ευμένιο, αδελφούς της ι. Αν ξεκινήσετε από το ηράκλειο, πάρτε τη λεωφόρο στέλιου καζαντζίδη που ξεκινά ανατολικά από το λιμάνι ηρακλείου και οδηγεί προς πεζά (έξοδος νο 3 στο χάρτη του ηρακλείου).

Αν είστε τυχεροί μπορεί να βρείτε άδεια κάποια από τις σπηλιές της παραλίας για σκιά και δροσιά.

Μετά από 10 χιλιόμετρα περίπου αφήστε το δρόμο αυτό και πάρτε την έξοδο προς αρχάνες. Να κάνετε κάμπινγκ μέσα στο πευκοδάσος δίπλα στο μοναστήρι ή στην παραλία μπροστά ακριβώς από αυτό. Ο κουδουμάς είναι ένας γλυκός τόπος όταν ο καιρός είναι καλός, αλλά μπορεί να γίνει άγριος και αφιλόξενος όταν λυσσομανά ο βοριάς που παίρνει δύναμη κατεβαίνοντας από τους γκρεμούς του κόφινα και κάνει τη θάλασσα να γεμίζει λευκά «προβατάκια», όπως λέμε στην κρήτη. Μονή κουδουμά επανιδρύθηκε στο τέλος του 19ου αιώνος από του αυταδέλφους παρθένιο και ευμένιο, αδελφούς της ι. Το σημείο το οποίο βρίσκεται, στο νότιο τμήμα της κορυφής κόφινας (1.231 μ.) είναι κοντά σε όρμο, δυτικά από το ακρωτήριο μάρτελο. Να απολαύσετε τη μαγεία του νυχτερινού ουρανού στη νότια κρήτη και να προσπαθήσετε να εντοπίσετε τους αστερισμούς ή να μετράτε τα αστέρια που πέφτουν συνεχώς με μοναδική λάμψη. Αν είστε τυχεροί μπορεί να βρείτε άδεια κάποια από τις σπηλιές της παραλίας για σκιά και δροσιά. Οι αγιοι πατερεσ παρθενιοσ και ευμενιοσ (έργα κ. Να χαλαρώσετε και να ανακαλύψετε τη χαρά της ζωής κοντά στη φύση, μακριά από καταναλωτικά αγαθά και τεχνητές ανάγκες. Αν είναι πραγματικά ο κουδουμάς ένας επίγειος παράδεισος στην κρήτη θα το αποφασίσετε εσείς. See full list on explorecrete.com Από τις στέρνες ξεκινά ο χωματόδρομος προς τη μονή κουδουμά. Στην αρχή ανηφορίζει στην πλαγιά του βουνού κόφιναμέσα από ένα τραχύ τοπίο με βράχια και σκόνη, χαρακτηριστική εικόνα της ερημοποίησης που απειλεί την κρήτη ολοένα και περισσότερο.

Να κάνετε κάμπινγκ μέσα στο πευκοδάσος δίπλα στο μοναστήρι ή στην παραλία μπροστά ακριβώς από αυτό. Η διαδρομή δεν είναι δύσκολη, αλλά οι συνεχείς στροφές την κάνουν κο. Ο κουδουμάς είναι ένας γλυκός τόπος όταν ο καιρός είναι καλός, αλλά μπορεί να γίνει άγριος και αφιλόξενος όταν λυσσομανά ο βοριάς που παίρνει δύναμη κατεβαίνοντας από τους γκρεμούς του κόφινα και κάνει τη θάλασσα να γεμίζει λευκά «προβατάκια», όπως λέμε στην κρήτη. Από το χάρακα θα συνεχίσετε προς στέρνες, όπου θα φτάσετε σε μια ώρα περίπου από το ηράκλειο. Υπάρχουν πινακίδες που θα σας καθοδηγήσουν και δεν υπάρχει κίνδυνος να χάσετε το δρόμο.

Η εορτή των Κρητικών Αγίων Παρθενίου και Ευμενίου στις ...
Η εορτή των Κρητικών Αγίων Παρθενίου και Ευμενίου στις ... from www.diakonima.gr
Να απολαύσετε τη μαγεία του νυχτερινού ουρανού στη νότια κρήτη και να προσπαθήσετε να εντοπίσετε τους αστερισμούς ή να μετράτε τα αστέρια που πέφτουν συνεχώς με μοναδική λάμψη. Να κολυμπήσετε στην υπέροχη παραλία με τα ψιλά βότσαλα και τα πεντακάθαρα νερά. Στο συγκρότημα υπάρχει ακόμη το αρχονταρίκι, η τραπεζαρία, βιβλιοθήκη, μικρό. Ευτυχώς ο τοίχος του μοναστηριού λειτουργεί σαν ανεμοθραύστης και στην παραλία μπορείτε να συνεχίσετε αμέριμνοι τις βουτιές, ακόμα και αν μερικές εκατοντάδες. Να παρακολουθήσετε την πρωινή ή την απογευματινή λειτουργία στην μικρή εκκλησία της παναγίας με τις όμορφες εικόνες και τοιχογραφίες. Να χαλαρώσετε και να ανακαλύψετε τη χαρά της ζωής κοντά στη φύση, μακριά από καταναλωτικά αγαθά και τεχνητές ανάγκες. About press copyright contact us creators advertise developers terms privacy policy & safety how youtube works test new features press copyright contact us creators. Οι άγιοι πατέρες παρθένιος και ευμένιος σε παλαιά φωτογραφία.

Μονή κουδουμά επανιδρύθηκε στο τέλος του 19ου αιώνος από του αυταδέλφους παρθένιο και ευμένιο, αδελφούς της ι.

Υπάρχουν πινακίδες που θα σας καθοδηγήσουν και δεν υπάρχει κίνδυνος να χάσετε το δρόμο. Αν ξεκινήσετε από το ηράκλειο, πάρτε τη λεωφόρο στέλιου καζαντζίδη που ξεκινά ανατολικά από το λιμάνι ηρακλείου και οδηγεί προς πεζά (έξοδος νο 3 στο χάρτη του ηρακλείου). Δεν υπάρχει πινακίδα προς στέρνες, αλλά να θυμάστε ότι πρέπει να στρίψετε δεξιά από το ηρώο που θα συναντήσετε μέσα στο χάρακα. Ευτυχώς ο τοίχος του μοναστηριού λειτουργεί σαν ανεμοθραύστης και στην παραλία μπορείτε να συνεχίσετε αμέριμνοι τις βουτιές, ακόμα και αν μερικές εκατοντάδες. Από το χάρακα θα συνεχίσετε προς στέρνες, όπου θα φτάσετε σε μια ώρα περίπου από το ηράκλειο. Οι άγιοι πατέρες παρθένιος και ευμένιος σε παλαιά φωτογραφία. Μετά από 10 χιλιόμετρα περίπου αφήστε το δρόμο αυτό και πάρτε την έξοδο προς αρχάνες. Δήμος γόρτυνας και περιφερειακή ενότητα ηρακλείου. Μονή κουδουμά επανιδρύθηκε στο τέλος του 19ου αιώνος από του αυταδέλφους παρθένιο και ευμένιο, αδελφούς της ι. More images for μονη κουδουμα » About press copyright contact us creators advertise developers terms privacy policy & safety how youtube works test new features press copyright contact us creators. Το σημείο το οποίο βρίσκεται, στο νότιο τμήμα της κορυφής κόφινας (1.231 μ.) είναι κοντά σε όρμο, δυτικά από το ακρωτήριο μάρτελο. Ο κουδουμάς είναι για αυτούς που αποζητούν την όμορφη φύση, την ηρεμία, το ελεύθερο κάμπινγκ, την πεζοπορία, το κολύμπι σε παραλίες με πεντακάθαρα νερά αλλά χωρίς ομπρέλες και καρέκλες, χωρίς να φοβούνται την σχετική ταλαιπωρία για να φτάσουν μέχρι εκεί, που δεν τους ενοχλεί ότι το κινητό τους δεν θα έχει σήμα, που δεν θα τους λείψουν οι ανέσεις του πολιτισμού.

Αν είναι πραγματικά ο κουδουμάς ένας επίγειος παράδεισος στην κρήτη θα το αποφασίσετε εσείς. Jul 13, 2021 · μονής κουδουμά 2014. Δώστε την ευκαιρία στην ησυχία από τους θορύβους της πόλης να καθαρίσει το νου σας από άγχος, σκοτούρες και περιττές έγνοιες. Να κάνετε κάμπινγκ μέσα στο πευκοδάσος δίπλα στο μοναστήρι ή στην παραλία μπροστά ακριβώς από αυτό. Δύσκολα θα εξασφαλίσετε το φαγητό σας με το ψάρεμα, αλλά ίσως να φανείτε τυχεροί και να εξασφαλίσετε μια καλή ψαριά για το τηγάνι.

Ι.Μ.ΚΟΥΔΟΥΜΑ
Ι.Μ.ΚΟΥΔΟΥΜΑ from 3.bp.blogspot.com
More images for μονη κουδουμα » Υπάρχουν πινακίδες που θα σας καθοδηγήσουν και δεν υπάρχει κίνδυνος να χάσετε το δρόμο. Δεν υπάρχει πινακίδα προς στέρνες, αλλά να θυμάστε ότι πρέπει να στρίψετε δεξιά από το ηρώο που θα συναντήσετε μέσα στο χάρακα. Η ιερά μονή παναγίας κουδουμά βρίσκεται στα νότια του νομού ηρακλείου και είναι ένα από τα πιο ιστορικά μοναστήρια της κρήτης. Δεν θα μπείτε στις αρχάνες αλλά θα ακολουθήσετε τον περιφερειακό των αρχανών και θα συνεχίσετε μέχρι το χωριό χάρακας. Mary's college, notre dame (usa) φωτόπουλος λάμπρος πρωτοπρεσβύτερος φωτοπούλου βίλλη διευθύντρια του νεώτερου πολιτιστικού αποθέματος και άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς του υπουργείου πολιτισμού χαβάτζας ελευθέριος πρωτοπρεσβύτερος, συνταξιούχος εφημέριος, τ. Οι άγιοι πατέρες παρθένιος και ευμένιος σε παλαιά φωτογραφία. Jul 13, 2021 · μονής κουδουμά 2014.

See full list on explorecrete.com

Δημιουργήθηκε στα βυζαντινά χρόνια και μετά από αιώνες ερήμωσης. Μονή κουδουμά επανιδρύθηκε στο τέλος του 19ου αιώνος από του αυταδέλφους παρθένιο και ευμένιο, αδελφούς της ι. Το σημείο το οποίο βρίσκεται, στο νότιο τμήμα της κορυφής κόφινας (1.231 μ.) είναι κοντά σε όρμο, δυτικά από το ακρωτήριο μάρτελο. Να κάνετε κάμπινγκ μέσα στο πευκοδάσος δίπλα στο μοναστήρι ή στην παραλία μπροστά ακριβώς από αυτό. Μάλιστα πολλοί ντόπιοι μένουν εδώ όλο το καλοκαίρι, στα δωματιάκια της μονής, όπου υπάρχουν οι βασικές ανέσεις (κουζίνα, νερό, μπάνιο, κλπ), ενώ προσφέρεται και φαγητό το μεσημέρι και το βράδι. Aug 15, 2019 · μονή κουδουμά: Το βουνό και η θάλασσα απέχουν το ίδιο. Υπάρχουν πινακίδες που θα σας καθοδηγήσουν και δεν υπάρχει κίνδυνος να χάσετε το δρόμο. Να χαλαρώσετε και να ανακαλύψετε τη χαρά της ζωής κοντά στη φύση, μακριά από καταναλωτικά αγαθά και τεχνητές ανάγκες. Δεν υπάρχει πινακίδα προς στέρνες, αλλά να θυμάστε ότι πρέπει να στρίψετε δεξιά από το ηρώο που θα συναντήσετε μέσα στο χάρακα. Στο συγκρότημα υπάρχει ακόμη το αρχονταρίκι, η τραπεζαρία, βιβλιοθήκη, μικρό. Αν ξεκινήσετε από το ηράκλειο, πάρτε τη λεωφόρο στέλιου καζαντζίδη που ξεκινά ανατολικά από το λιμάνι ηρακλείου και οδηγεί προς πεζά (έξοδος νο 3 στο χάρτη του ηρακλείου). Να παρακολουθήσετε την πρωινή ή την απογευματινή λειτουργία στην μικρή εκκλησία της παναγίας με τις όμορφες εικόνες και τοιχογραφίες.